Panoramafoto Westlandgracht

De Westlandgracht omstreeks 1953

Overtoomse Veld, Hoofddorppleinbuurt

Frans Steenwinkel dook in het archief en stelde uit 5 verschillende foto’s van de Westlandgracht een prachtige panoramafoto samen. Voor een optimaal effect: plaats de cursor in de rechter bovenhoek en klik op 'vergroot'. Ook kan de foto worden gekopieerd en met een fotobewerkingsprogramma worden vergroot.

Westlandgracht omstreeks 1953 Bron: foto Frans Steenwinkel

Frans: “Bij een bezoek aan het fotoarchief van het Geheugen van West werd ik aangenaam getroffen door een foto die ooit vanuit ons raam (of de naaste buren links van ons) moet zijn genomen op het moment dat de stadsvernieuwing voor de deur begon. Nog groter werd mijn verbazing dat er nog zo’n foto in het archief zat. Verder zoeken vond ik er 5 en allemaal vanaf dezelfde plek (ons huis of ernaast ) genomen. Ze bleken tezamen een prachtige panoramafoto op te leveren als je ze naast elkaar legt. Er ontbrak slechts 1 foto en die had ik zelf in mijn eigen archief. Die sloot bijna naadloos aan en na een aantal avonden digitaal rechtzetten, kleurcorrectie knippen en plakken heb ik er een mooie getrouwe weergave als panoramafoto van kunnen maken, die nu als screensaver op mijn computer staat. Aangezien er zo veel reacties op mijn verhalen en foto’s van de Westlandgracht zijn gekomen leek het mij leuk, deze foto met jullie te delen.”

Frans Steenwinkel

VRAAGJE - ANTWOORD

Inderdaad Siebe, precies zoals je vraag is, is ook het antwoord. De hele Westlandgracht in 1 foto.
Groeten Frans Steenwinkel.

Siebe de Roos

Prachtig maar toch vraagje?

Bedankt Frans voor je speurwerk en het plaatsen. Erg mooi zo! Toch even een vraag m.b.t. het panorama. Hoe moet ik de foto zien? Is het linker gedeelte vanaf de v/h Sloterweg naar de Heemstedestraat en het rechter gedeelte van de Heemstedestraat naar de Th. de Bockstraat?

vriendelijke groet,
Siebe de Roos