ZONDER TOETERS MAAR WEL BELLEN

Een bezoek aan RECYCLE

“Ken jij de oude Tramremise aan het Bellamyplein?’' vroeg een vriendin. “Nee, nog nooit geweest maar, ik zal vanmiddag gaan kijken”, zo begon het.

RECYCLE Bron: foto Annick van Ommeren, 2014

“De Hallen”, zo is de naam van dit prachtige complex, is onder handen genomen door architect Van Stigt. Het is de vestigingsplaats van RECYCLE, van een galerie en later ook van andere sociale initiatieven, zoals een restaurant, een bioscoop etc.

RECYCLE levert fietsen die gemaakt worden door mensen met psychische problemen of een verslaving.

“Aan het werk gaan bij RECYCLE is aan het werk gaan met jezelf” vertelt teamleider Emile Hoogenboom.

RECYCLE is specialist in het herstellen van klassieke fietsen, maar ook voor kleine reparaties kan men hier terecht. Alles wel tegen een concurrerende prijs.

Ik wens jullie een fantastische toekomst in deze prachtige onderneming!

RECYCLE is onderdeel van Roads, een re-integratiebedrijf voor mensen met psychische klachten en/of een verslaving.

Marijt Hoekstra

'zwemmen' op het Bellamyplein

Ik ben 64 jaar en ging in mijn jeugd regelmatig bij mijn grootouders op bezoek (Hazebroekstraat). Het was in de zomer altijd de gewoonte om in het ronde plantsoentje aan het Bellamyplein, met de waterspugende vissen op de rand, te gaan 'zwemmen'. Het was waarschijnlijk 30-40 cm diep dus je schoof met je buik over de tegeltjes van de bodem. Ik heb hier hele goede herinneringen aan.

Simon

tramremise

Beetje laat maar beter laat dan nooit.

Iedereen heeft het maar over een tramremise op het Bellamyplein wat trouwens de achterkant van het gebouw is, het is nog nooit een remise geweest. Een remise rijd je aan de ene kant erin en aan de andere kant er weer uit, Op Bellamyplein erin en de Tollensstraat er weer uit, lukt niet nu niet vroeger niet en nooit niet. Gelukkig ben ik er 200mtr. vandaan geboren (1949)en getogen en wist als klein kind al dat het een lijnwerkplaats was, en het is ook nooit iets anders geweest.

Channah van Straaten

Re: RE;toeters

theo van genne:
GOH dit lijkt wel een reclamespot.Hete dit hier niet:Het geheugen van west??????

Theo, het gaat hier om een oud gebouw in west, dat velen - waaronder ik - zich herinneren als tramremise. Gelukkig is het niet met de grond gelijk gemaakt, maar is het bewaard gebleven als cultureel erfgoed. En het heeft een mooie bestemming gekregen, vind je niet?
Als je op Google ´tramremise Tollensstraat´ intikt vind je nog veel meer informatie, zowel over het gebouw in vroeger tijden als nu. Ik geef alleen even de link naar wat ons aller Wikipedia te melden heeft over de remise: http://nl.wikipedia.org/wiki/Remise_Tollensstraat Je kunt daar ook doorklikken naar de foto´s op de beeldbank van het Stadsarchief.

Remise Tollensstraat

Leuk stukje over een goede organisatie, Annick.
Wat de remise betreft: iedereen noemt het Remise Bellamyplein, maar de juiste naam is Remise Tollensstraat, en daar was/is de hoofdingang ook. Wel logisch dat men het Remise Bellamyplein noemde, want aan dat plein kwamen de trams binnen en reden daar ook weer uit.
Ik heb zelf in 1980 een paar maanden in de Tollensstraat gewoond, maar aan het stuk aan de andere kant van de Kinkerstraat. De remise heeft mij altijd geïntrigeerd. Het was toen al geen remise meer, maar alleen in gebruik als werkplaats.
Een aantal jaren geleden is er sprake van gewest dat de welzijnsorganisatie waar ik voor werkte gehuisvest zou worden in de voormalige remise. Dat is toen niet doorgegaan, de reden weet ik niet meer. Je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt naar RECYCLE. Ik zal zeker eens gaan kijken.

theo van genne

RE;toeters