Mooie plannen maken voor Slotermeer

Eerste Buurttreffer van Slotermeer

Slotermeer

Lekkere hapjes, goede gesprekken, veel gelach en heel wat mooie plannen voor de buurt.

Plannen maken voor de buurt Foto: 18 november 2013

Op de eerste Buurttreffer van Slotermeer, die werd georganiseerd door Inkr8, kwamen circa vijftig bewoners af. Het werd 18 november 2013 een vruchtbare avond in de Aula van broedplaats De Vlugt.

Zo divers als de wijk is, zo divers was het gezelschap ook. Marokkaanse jongemannen in bomberjack schoven aan bij Vooruit-studente Stefania, twee oudere heren waarvan een van Nederlandse en een van Surinaamse komaf en twee Turkse dames van Stichting Morgenn. Er waren ook ‘bekende Slotermeerders’: Diane Riley en Anna Stolyarova (Tales of the Nine), Rick Goudsmit van (KunstWest), Luuk Wieringa (Laat het van twee kanten komen), Goof Schönberg (Van Eesterenmuseum) en Truus Verboom (commissielid BNW 81). Doel van de avond was dat buurtbewoners elkaar ontmoeten, in gesprek raken, hun eigen ideeën voor de buurt vertellen en gelijkgestemden ontmoeten waarmee ze plannen kunnen realiseren.

Goede zaken in de wijk
De verschillende groepjes schreven op vrolijk gekleurde briefjes antwoorden op vragen die vooraf bedacht waren door het Inkr8-team. Als eerste vroegen de groepjes elkaar naar gebeurtenissen en locaties waar ze blij van worden in Slotermeer. Het groen in de wijk was een veel gehoord antwoord, maar ook speeltuinen, de winkels en het ‘Engelenproject’. Daarnaast was er een heer die met smaak vertelde over zijn zeer positieve ervaring: “Ooit liet ik per ongeluk het hele weekend mijn sleutels in het autoportier zitten en er gebeurde niks… Ik vond ze op maandag terug en kon zo wegrijden.” Lachend haakte een buurman erop in. Hem overkwam hetzelfde met een fiets. “Hoezo Slotermeer crimineel?...”.

Plannen maken
Later zochten mensen die dezelfde wensen hebben voor de wijk elkaar op. Er waren heel wat mooie plannen, zoals een praathuis waar mensen elkaar kunnen ontmoeten én op de Nederlandse taal kunnen oefenen, een cultuurhuis, een plek van ontmoeting waar iedereen van 0 tot 99 jaar oud terecht kan en activiteiten kan organiseren. Daarnaast waren er ideeën voor telefooncirkels, hobbytuinen en samen eten. Sommige zaken gebeuren op dit moment al in Slotermeer, maar er is duidelijk behoefte aan meer.

Plannen realiseren
Daarnaast ontstond er een heel concreet plan voor realisatie van een voetbalkooi op een verlaten veld in het Gerbrandypark (achter De Dobbebuurt). Met de slogan: ‘Voetbalkooi, dat is pas mooi!’ werd dezelfde avond nog een petitie gestart die iedereen kan tekenen. Online kan dit via: http://petities.nl/petitie/een-voetbalkooi-dat-is-pas-mooi

Ook meedenken?
Ook enthousiast geworden en zin om mee te doen? Kom dan gerust op maandagavond 2, 9 of 16 december tussen 18.30 en 21.00 uur naar de Aula van broedplaats De Vlugt aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125 (naast het benzinestation). Het team van Inkr8 denk graag met u mee. Eerst even bellen kan ook met Najoua Benmousa via 06 - 3481 9910 of mailen naar contact@inkr8.nl.

Gepubliceerd op 27 november 2013

Khadija