24H West

7 en 8 september 2013

Amsterdam West

Het weekend van 7 en 8 september staat bomvol activiteiten. Amsterdam West stelt zich open tijdens 24H.

Volop plezier bij de BUSGANGA Foto: 24H West

De vierde editie van Amsterdam 24H heeft meer dan zeventig bijzondere events in petto, waarvan een groot aantal gratis toegankelijk zal zijn.
24H vindt plaats in het kader van het feestjaar Amsterdam 2013.Tijdens 24H West openen theaters, hotels, musea, ondernemers en buurthuizen in Amsterdam West hun deuren voor het publiek en organiseren zij speciale evenementen. De events vinden plaats tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagmiddag 12.00 uur.

Highlights 24H West (van zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur)

Theater: ‘Piet en broertje van de maan’ (4+)
In de speciale Busganga Bus voor het MC Theater (Westergasfabriek) speelt Teatro Munganga een vrolijke en ontroerende voorstelling.12.00 – 17.15 uur, MC Theater (Polonceaukade 5)

Eten/Drinken
Ervaar de skills van NL Kampioen Barista Jose Mollura. 24 uur lang wakker blijven met heerlijke espresso’s tussen stoere industriële vintage meubelen.12.00 – 12.00 uur, BRÛT Vintage Industriële Meubelen (Witte de Withstraat 126)

Tour: Van Eesteren Sterrenrit
Met jaren ’60 toerbus door Tuinsteden. Samen met een gids leidt stadsdeelwethouder Paulus de Wilt bezoekers langs diverse hoogtepunten in Nieuw-West. 13.30 – 17.30 uur, Van Eesterenmuseum (Burgemeester De Vlugtlaan 125)

Jeugdevenement: Hakim leest voor in de bieb
Hakim Traidia uit Sesamstraat leest voor in de bieb. 15.00 – 15.45 uur, Openbare Bibliotheek Osdorp (Osdorpplein 16)

Sport: RACE TO THE TOP in het Ramada Apollo Hotel
Trappenrace in het Ramada Apollo Hotel waarbij deelnemers 2020 treden trotseren om te eindigen op Floor 17. 16.00 – 19.00 uur, Urbanics Amsterdam (Staalmeesterslaan 410)

Muziek: Wilhelmina Huiskamerfestival
Professionele artiesten treden op in huiskamers in en rondom de Wilhelminastraat. 17.00 – 01.00 uur, Theater in Huis (Wilhelminastraat)

Natuur: Ga op zoek naar de Vleermuizen
Stadsecoloog Toot Oostveen neemt bezoekers met de batdetector mee naar buiten, op zoek naar de geheimzinnige vleermuizen die bij ondergaande zon langs de randen van Nieuw-West scheren. 19.30 – 22.00 uur, Opvleugels (S.F. van Ossstraat 1a)

Comedy
Standup Greg Shapiro laat zich horen in het Conscious Hotel. De lachspieren van bezoekers kunnen getraind worden tijdens de Comedy Night. 20.00 – 22.00 uur, Conscious Hotel Vondelpark (Overtoom 519)

Film: Openlucht filmmarathon Lord of the Rings
De ruim negen uur durende trilogie, bekroond met maar liefst 17 Oscars, wordt vertoond in de openlucht. 20.30 – 07.00 uur Sloterparkbad (President Allendelaan 3)

Vaartocht: Avondrondvaart in de Amsterdamse Haven
Onder leiding van een professionele gids kan de Amsterdamse haven worden verkend in het donker. Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor de pleziervaart. 22.00 – 00.00 uur, Havenbedrijf Amsterdam, De Ruyterkade

Film/Muziek: DJ Egbert Jan Weeber sluit 24H Party People af
Na afloop van de film 24 Hour Party People draait acteur en dj Egbert-Jan Weeber in het café van Het Ketelhuis. 23.30 – 03.00 uur, Bioscoop Het Ketelhuis (Pazzanistraat 4)

Muziek: Geniet van vioolmuziek in de Vondelkerk
Een kijkje achter de grootse deuren van de Vondelkerk met om 11.00 uur een concert van stervioliste Lisa Jacobs. 09.00 – 12.00 uur, Vondelkerk (Vondelstraat 120)

Natuur: bijzondere insectenhuisjes in de Baarsjes
Aan gevels in de Chassébuurt hangen bijzondere insectenhuisjes. Bezoekers komen erachter waarom deze huisjes er hangen en hoe ze worden gemaakt. 10.00 – 12.00 uur, Galerie De Stoker (Witte de Withstraat 124)

Jeugdactiviteit: Pannenkoeken Voorleesontbijt
Terwijl er wordt voorgelezen genieten jeugdige bezoekers van een pannenkoek met stroop. 10.30 – 12.00 uur, Helden & Boeven Kinderboeken (Bosboom-Toussaintstraat 27)

Bovenstaande is slechts een selectie uit de meer dan zeventig activiteiten tijdens 24H. Kijk voor alle activiteiten en actuele informatie op http://www.iamsterdam.com/24h .