Schele Bertus en de IJzeren man

Miranda's Bloemenzaak en Wistjedatje 15

Sommige stukken op het Geheugen van West roepen reacties op: twee voorbeelden:

Een reactie Eén van de dertien!

Schele Bertus
In juli reageerde Carl Johann Meijer op Miranda's Bloemenboetiek uit 2012. Carl is een neef van de inmiddels overleden Anne en Bertus. Hij denkt niet dat deze Bertus de Schele Bertus was. Lees zelf de in totaal 13 reacties onder het verhaal Miranda's Bloemenboetiek.

De IJzeren Man
Peter ter Hart reageert per e-mail op Wistejedatje 15 uit 2010. Hij schrijft:
Tussen 1955 en 1961 speelde ik er als kind. Het beeld heette bij ons “de ijzeren man”.
Het staat in een soort van mini-parkje op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Jan van Galenstraat. Nabij dat kruispunt - langs de rijbaan van de Jan van Galenstraat en naast het betreffende parkje (dus tegenover het Hallentheater) - stond op het trottoir ooit een grote drinkbak voor de paarden van de groentehandelaren die met hun waar van de Markthallen kwamen. Wachtend voor het kruispunt lestten de paarden er hun dorst. De bewuste drinkbak is eind jaren vijftig, toen bijna alle groeteboeren gemotoriseerd waren, weggehaald.

Geheel links op de foto is de woning van de huisarts Dr. Bijl te zien. De vader van Martine Bijl. Ikzelf woonde toen in de Blois van Treslongstraat.

Gepubliceerd op 17 augustus 2013

Een stille getuige van een werkzaam verleden Foto: Jan Wiebenga Foto: Jan Wiebenga, juni 2010