Het vakantiedagkamp

Wij zoeken vrijwilligers voor ons zomerkamp.

Amsterdam-West, Oud-West, Nieuw-West
De opbouw

De opbouw

In de eerste vier weken van de zomerschoolvakantie organiseert Stichting Licht en Lucht een vakantiedagkamp voor Amsterdamse basisschoolkinderen. Jeugdduin 2 richt zich vooral op basisscholen in Nieuw- en Oud-West.

Jeugdduin 2 is een vakantiedagkamp, wat betekent dat kinderen en vrijwilligers `s avonds gewoon naar huis gaan. Elke dag, van maandag tot en met vrijdag, vertrekken `s ochtends bussen uit Amsterdam richting Kennemerduinen en aan het einde van de middag gaat iedereen weer terug naar Amsterdam.
Per week schrijven zo'n 150 à 200 kinderen (in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar) zich in om één of meer weken mee te gaan. De kinderen worden verdeeld in groepjes en onder toezicht van vrijwilligers worden er allerlei spelletjes en activiteiten ondernomen.

Elke morgen vertrekken uit Amsterdam vier bussen, die elk een eigen route langs verschillende opstapplaatsen volgen. De routes doen haltes aan in Nieuw- en Oud-West. Kinderen en vrijwilligers stappen dagelijks bij dezelfde halte op rond 8 uur 's ochtends. Aan het einde van de middag rond 17.00 uur wordt iedereen weer afgezet bij de halte.

Wij zoeken vrijwilligers voor ons zomerkamp. De perfecte combinatie tussen jouw zomervakantie en werken met kinderen. Van 8 juli tot en met 2 augustus 2013 staat ons kamp in ‘De Kennemerduinen’ te Overveen te wachten op jou! Heb je interesse om 1 of meerder weken mee te gaan, neem dan contact met ons op.
Wij zijn bereikbaar op 023-5279059 Olaf van der Wal (tussen 19:30 uur en 21:00 uur) of mail naar Jeugdduin 2.
Ook worden er twee voorlichtingsavonden georganiseerd voor de leiding in Amsterdam: 15 April en 28 mei om 20.00 in de Tichel, Tichelstraat 50.

Gepubliceerd: 24 maart 2013