Diderot 13d presenteert Hilly van Eerten

Haar tentoonstelling Modern City begint op 29 september en duurt tot 10 oktober

Verteller: Hilly van Eerten
1 Fan

Diderot 13d in Amsterdam Nieuw-West brengt een selectie monoprints van Hilly van Eerten. Op vrijdag 5 oktober is Hilly van 17 tot 19 uur aanwezig in Diderot 13d.

Diderot 13d presenteert Hilly van Eerten: Modern City
Hil ly van Eer ten laat zich inspi reren door de stad in wording. Ze gaat naar bui ten, neemt foto’s van wat er allemaal aan het veranderen is en maakt daar unieke prenten van. Een select ie van deze monoprints hangt vanaf 29 september in Diderot 13d.

In de moderne stad gebeurt van alles. Wat Hilly van Eerten daarin aantrekt is architectuur, actie, zoals die nu vooral bij stations plaatsvindt. In Amsterdam rondom het Centraal Station, maar ook rondom Station Zuid met de Zuidas, Station Sloterdijk en Station Bijlmer-ArenA, of rond het Centraal Station in Den Haag: ‘Er wordt ontzettend gewerkt. Ik zie mensen, maar ook machines, hijskranen, treinen, metro’s.’

Op zulke plaatsen neemt zij foto’s die zij later op het Amsterdams Grafisch Atelier uitwerkt tot monoprints: eenmalige afdrukken van moderne architectuur met daartussen willekeurige mensen. ‘Die zijn voor mij spannend. Aan de ene kant is het heel persoonlijk, aan de andere kant juist onpersoonlijk. Vervreemdend? Daar houd ik van.’

Diderot 13d is het kunstenaarsinitiatief in de Diderotstraat in Nieuw-West

Diderot 13d