Op zoek naar verhalen uit West 1940-1945

Auteur: Volta
6 Fans

Volta is op zoek naar bewoners die de oorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren uit Amsterdam-West.

Met een fiets zonder banden eten zoeken in de oorlog Foto: bron onbekend

In februari start in Volta (het cultureel jongerencentrum van West) een theaterproject over de Tweede Wereldoorlog. Jongeren tussen de 15 en 21 jaar verzamelen onder begeleiding van theatermaker Hanna Timmers verhalen over WOII uit de buurt.

Volta is daarvoor op zoek naar bewoners die de oorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren uit Amsterdam-West.

Van deze verhalen wordt een theatervoorstelling gemaakt, die op 4 en 5 mei wordt uitgevoerd. Voor het project wordt samengewerkt met Theater Na de Dam en het 4 en 5 Comité Amsterdam.

Met dit project wil Volta onder de deelnemende jongeren, buurtbewoners en bezoekers bewustwording creëren over de geschiedenis van de eigen omgeving, onverwachte ontmoetingen tussen jong en oud realiseren en de eigen buurt vanuit een nieuw perspectief verkennen.

Adresgegevens voor vragen of aanmelden:

Volta
Houtmankade 336
1013 RR Amsterdam
T. 020 - 682 64 29
E. volta@ijsterk.nl
Contactpersoon: Marit Vreeswijk

John de Waart

Ortelius str in de oorlog

Mijn naam is joop de Waart en schreef twee jaar geleden een verhaal over de oorlog in de Ortelius str A'dam West, www.geheugenvanwest.nl/page/13923/nl en zo zijn er vele verhalen over die tijd. Woon nu al 53 jr in Melbourne Australia en zo nu en dan kijk ik nog wel eens in het geheugen van West en vond het artikel van Volta Theater met verzoek " hoe was het in jouw buurt in de oorlog "
Nu mijn vraag is ik kreeg te horen van een familie lid dat mijn verhaal in een krant ( buurkrantje zeker dat was vorig jaar ) stond vermeld en iets te maken had met een theater. Zij herkende mijn naam en woonplaats en die krant helaas heb ik nooit ontvangen.
Is het mogelijk dat het iets te maken had met het Theater Na en Dam en A'dam bevrijdingsfestival?? Als u er weet van heeft over die krant zou u mij een regeltje willen emailen en mij laten weten of ik er totaal naast sta. Maar dan alles is mogelijk en is die krant nog te achterhalen op het internet. Mijn adres johndewaart@optusnet.com.au Bij voorbaat mijn dank en vriendelijke groet vanuit Down under John de Waart
Ps Heb Volta ( E.volta@ijsterk.nl ) een email gezonden maar die was onbestelbaar.