Vreemde vogel

Verteller: Amira
Nieuw-West

In Syrië ben ik opgeleid als naaister. Tot nu toe kon ik mijn vak niet uitoefenen in Nederland, maar nu ga ik helpen op de cursus naaien in de Hippe Heks.

Amira (midden) vroeger in Syrië Foto: collectie Amira

Ik ben getrouwd en heb drie zonen. Jammer genoeg is mijn man drie jaar geleden overleden. Toen mijn man stierf heb ik mijn verblijfstatus gekregen. Ik was 10 jaar asielzoeker. Ook heb ik toen mijn huis gekregen. Het is een mooi huis, met een kleine tuin. Er komen veel vogels, ook van die groene bijzondere. Ik vroeg me af waarom ze groen zijn en hoorde van iemand dat het parkieten zijn uit het buitenland. Dan zijn ze net als ik; ook een buitenlander. Maar dat is geen probleem! We kunnen goed samenleven! Mooi!

Arabisch begrijp ik goed maar Nederlands praten is heel erg moeilijk voor mij.

Kijk hier naar het fotoverhaal van Mariël op YouTube.

Dit verhaal is één van de fotoverhalen (zogenaamde digi-tales) die onder leiding de fotografen Dominique Panhuysen en Bernice Siewe door vrouwen uit Nieuw-West tijdens een aantal workshops in Vrouw en Vaart gemaakt zijn.

Jan Luiten

Vreemde vogel

Beste Amira, ik heb je filmpje op YouTube bekeken. Je kan best goed Nederlands hoor! Jammer dat je man niet meer leeft.
Mijn dochter van 15 heeft ook een meisje uit Syrie in de klas.
Ik hoop dat je het net zo naar je zin hebt in Nieuw West als ik vroeger, toen ik daar nog woonde!