De zon en het meer

Amsterdam-West

Waar is deze foto genomen en ter gelegenheid van wat? Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Fietstochtje naar het Nieuwe Meer, 1964 Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Kees Nevenzel

Ballon De Zon

Het was op zaterdag 27 september 1958. In De Waarheid van 29 sept 1958 staat een artikeltje, de plaats, de haven aan de Van Tienhovengracht, en de kleur van de ballon worden daarin beschreven.
De naam De Zon wordt verzwegen, waarschijnlijk omdat die naar een kapitalistische onderneming, genoemde woninginrichting aan de Burg. de Vlugtlaan, verwees. Ik herinnerde mij de opstijging, ik heb ook jarenlang naar informatie gezocht en heb deze uiteindelijk gevonden op de site kranten.kb.nl. Ik heb gezocht naar Slotermeer en vond vele wetenswaardigheden.

John

de zon

Op de hoek Bilderdijkstraat/Ter Haarstraat was vroeger veilinghuis De Zon gevestigd. Keus genoeg met zo'n naam.

Jaap

De ZON

In mijn jeugd, eind 1950 begin 1960, woonde ik op het Hilbert van Dijkhof in Slotermeer en als ik op het balkon stond of in de woonkamer dan keek ik uit op de kruising van de Burgemeester de Vlugtlaan en de Burgemeester Eliasstraat. Op de linkerhoek van die kruising vanuit mijn positie was er een hele grote woninginrichtingszaak gevestigd genaamd De Zon, volgens mij zit er nu Dirk vd Broek. Ik herinner mij nog goed dat er op een zeer stormachtige zondag de gehele ruit, het was rond raam dat de gehele hoek van de winkel besloeg, inwaaide en dat de gordijnen op straat woeien, er heeft toen de gehele dag politiebewaking voor het pand gestaan. Wellicht maakte deze luchtballon toen reclame voor deze firma.

Siebe de Roos

enige foto's

Enige foto's weer,vooral die van het Nieuwe meer waar ik in 1964 als jongetje ook bijna wekelijks met mijn ouders liep. De Zon? Ik ken alleen een lunchroom in de Raadhuisstraat die "de Zon" heette, maar ik denk niet dat ze daarom op die plek een ballon oplaten.

st.deroos@hotmail.com