Foto's uit de 60-er jaren

Amsterdam Nieuw-West

Annette stuurde ons een reeks oude foto's, waarschijnlijk gemaakt door haar vader. Van sommige foto's is niet precies bekend waar en wanneer ze genomen zijn. Dus wie weet er meer over?

Foto 1- braderie in Osdorp op Tussenmeer, ongeveer 1963 Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Foto 2- braderie in Osdorp op Tussenmeer, ongeveer 1963 Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Redactie: Okko Steensma schreef terecht: 'Een kleinigheidje. Deze foto is genomen in de Dr H. Colijnstraat, voor de Sionskerk. Dit is dus Geuzenveld en niet Slotermeer.' Er stond: 'Slotermeer, ongeveer 1960' Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Foto 4- Hanxstedehouwerstraat in Slotermeer, ongveer in 1960 Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Hanxstedehouwerstraat in Slotermeer Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Foto 6- ergens in Osdorp bij een verzorgingstehuis Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Astrid

Foto 6

Joods bejaardenhuis Beth Shalom

Akerwateringstraat,Osdorp

In 86 gedeeltelijk verhuisd naar Amsterdam Zuid.

Jan Luiten

Foto 2

Deze foto moet ongeveer genomen zijn vanaf de openbare bibliotheek die toendertijd op Tussenmeer zat. Rechts tussen de hoofden van de man en de vrouw is nog vaag het noodgebouwtje te zien van Gereformeerde Kerk met daarachter een flatgebouw op de Hoekenes. De jongen met de bril is zeer waarschijnlijk mijn broer Andries. Hij heeft zijn oude fotos uit die tijd er nog eens bij gepakt en zegt dat het lijkt als twee druppels water!

Cor Fisher

Van Hanxleden Houwertstraat

Leuk, die foto's van genoemde straat. Ik hen daar gewoond van 1954 tot 1970. Was heel leuk om in Slotermeer in opbouw te wonen.

Marcel

Leuke foto,s

Hoi

leuk hoor die oude foto,s
ik kom hier regelmatig ff kijken of er wat tussen staat

Annette

Re: Sionskerk

Toen ik de foto met tekst verstuurd had dacht ik het zou ook wel eens in Geuzeveld kunnen zijn en dat klopt dus inderdaad.
Het moet niet zo ver van de Hanxstedehouwestraat zijn waar ik geboren ben.
Iets wat op loopafstand te doen is,want op de foto staan mijn moeder, zus,broer en ik lig in de kinderwagen.