Mooie poortjes!

1 Fan

Na twee eerdere verfraaide onderdoorgangen tussen de winkels aan de Burgemeester De Vlugtlaan, mocht kunstenaarsduo Irene Kopp en Theo Haring van het stadsdeel Nieuw-West er weer twee met kinderkunstwerken versieren.

Leerlingen bewonderen hun eigen werk Foto: Shirley Brandeis, 8 oktober 2010

Vrijdag 8 oktober 2010 werden de poortjes naast nummers 15 en 29 door wethouder Els Verdonk officieel geopend.

Ze zitten inmiddels een klas hoger, want voor de zomervakantie gingen leerlingen van groep 6 en 7 van de Slootermeerschool met de kunstklus aan de slag. Tijdens de lessen beeldende vorming kwamen Irene en Theo les geven in het maken van collages. Met deze kennis maakten de kinderen vervolgens fraaie bloemen-, fruit- en moestuinen op papier. En deze zijn nu in twee onderdoorgangen (tussen de meubel- en interieurzaak op 15 en 17 en tussen de ijzerwarenwinkel en de bakker op 29 en 31) te bewonderen, in cirkels en op een mooi geschilderde achtergrond.

Het mooier maken van de onderdoorgangen is een van de vele dingen die het stadsdeel doet om de Dobbebuurt veiliger en leefbaarder te maken. En dat is hiermee ook weer gelukt, zei een leerling. “Het was hier altijd donker en eng. Nu is het een stuk beter en lekker kleurrijk.”