Vrijwilligers gezocht

Voor het Van Eesterenmuseum. Iets voor u?

Broedplaats De Vlugt (het Van Eesterenmuseum is geheel rechts op de begane grond gelegen) wie, wat, wanneer, waar Foto: Shirley Brandeis, juli 2010 Door: Jan van Zijp

Het Van Eesterenmuseum aan de Burgemeester De Vlugtlaan is in aanbouw. Hard wordt er gezwoegd om aan het eind van de zomer in de nieuwe Broedplaats De Vlugt het museum te kunnen openen. Een museum - met exposities, rondleidingen en andere activiteiten – dat net als elk ander museum veel helpende handen kan gebruiken.

Aanloop

Voor Hans van der Schaaf eind 2009 werd aangesteld als directeur van een museum dat alleen nog op papier bestond, ging er een lang traject aan vooraf. Enthousiaste bewoners verenigden zich in hun wens voor een museum en het stadsdeel gaf akkoord en geld. Sindsdien is er dus een directeur aangesteld, een stichting opgericht, een bestuur en initiatiefgroep gevormd, een comité van aanbeveling aangesteld (met daarin onder andere tuinstadliefhebbers Henk Spaan en hoogleraar monumenten Vincent van Rossum), een locatie gevonden, een huisstijl ontwikkeld, een website gebouwd, financiering gevonden en is er een netwerk van creatievelingen ontstaan rond het museum.

Leuke dingen

“We hebben al een aantal mensen gevonden, waaronder een tekstschrijver en een coördinator voor de rondleiders, maar we hebben nog veel vrijwilligers nodig,” vertelt Van der Schaaf. “We zijn, gezien het budget, grotendeels afhankelijk van de vrijwillige inzet van buurtbewoners en anderen. Gelukkig zijn er veel interessante en leuke dingen te doen! Voor bepaalde taken, zoals fondsenwerving, komen we graag in contact met mensen die daarmee ervaring hebben. Maar er zijn ook voldoende taken die aan te leren zijn. Wanneer iemand ervaring in iets wil opdoen, dan kan dat ook prima. Ik begeleid graag mensen die zich willen ontwikkelen. Er is bijvoorbeeld al een complete webredactie voor de website, maar een webmaster is nog zeer welkom. En vrijwilligers voor de winkel, de horeca, klusjesmensen en de beheerdersfunctie"

Interesse? Neem dan contact op met Hans van der Schaaf via 06 24 55 64 82 of info@vaneesterenmuseum.nl. Zie ook www.vaneesterenmuseum.nl en twitter.com/eesterenmuseum.