Wistjedatje (9)

Saai of mooi door de symmetrie, ieder z'n eigen smaak

De scheve balkonnetjes van het monument het A.H. Gerhardhuis aan de Slotermeerlaan wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 2007 Foto: Jan van Zijp, 2007 Foto: Jan van Zijp Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Het onderwerp van deze nieuwe opgave is architectuur.

Stuur uw reactie naar de redactie! (Dus niet verklappen in een reactie onder deze puzzel.)

De oplossing van Wistjedatje 8: Deze beeldengroep (ja, het is Kunst) staat tussen de Haarlemmerweg en de spoorbaan naar Haarlem ter hoogte van de aansluiting Geuzenveld/Westpoort. Hiervoor stonden de beelden op het Confuciusplein, maar daar moesten ze weg vanwege de nieuwbouw.

Klik hier voor Wistjedatje 8.

Bekijk meer afbeeldingen

De beelden toen ze nog op het Confuciusplein stonden, links de achterkant van de huizen aan de Senecastraat, rechts de schaduw van de elektrische klok wie, wat, wanneer, waar Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, fotograaf Martin Alberts, 7 juli 2003

Wistjedatje 8 wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2010

Wistjedatje 8 wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2010 Door: Jan van Zijp

Piet Veenboer

Wistjedatje 9

Ik was kortgeleden in de parkeergarage bij het Bos en Lommerplein. Daarom heen zijn verschillende nieuwe flats herrezen en ik dacht dus....: Ik gok het erom.
Mvrgr Piet Veenboer, Boskoop.

Annick

wat jammer!!!!

het is zo een leuke foto!
Van jong tot oud kan het geraden worden toch?

Redactie: wij hebben zoals gevraagd twee reacties met mogelijke oplossingen gekregen via de e-mail. Maandag volgt de oplossing.